De Sportvisserloop te Yerseke mag woensdagavond 14 juli gewoon doorgaan. Die beslissing is maandag gevallen. Wel worden er voorwaarden gesteld.

Een van de voorwaarden is, dat er drie coronacoaches op en rond het parcours actief zijn. Ze zijn herkenbaar aan speciale hesjes. Hun taak is vooral het ‘bewaken’ van de 1,5 meter-afstandregel.

Om onnodige drukte te voorkomen, roepen de organisatoren (AV’56 en het plaatselijk comité) de deelnemers op, géén of zo weinig mogelijk aanhang mee te brengen. Wie wél meekomt als supporter, krijgt het vriendelijk advies om een klapstoeltje mee te brengen en dat te gebruiken. Zo is voor de coronacoaches de 1,5 meter-regel gemakkelijker te handhaven.


Wedstrijd- en trimloop gescheiden

Ook op het parcours mag het niet te druk worden. Daarom heeft de organisatie besloten, om de wedstrijdloop en de trimlopen ‘uit elkaar te halen’. Daarom gaan nu de trimlopen (3,3 km en 6,6 km) om 19.30 uur van start. Twintig minuten later, om 19.50 uur, valt het startschot voor de 10 km.

Voorts doen de organisatoren er alles aan, om te veel toeloop bij de startnummeruitgifte te voorkomen. De nummers worden, op alfabet, vanaf vier verschillende tafels (naast elkaar) uitgereikt. 

De traditionele prijsuitreiking is ook nu weer naast de finish, op het pleintje voor café-brasserie De Sportvisser.

 

 sportvisserdoor 2021

FOTO: Café-brasserie De Sportvisser, het middelpunt van de gelijknamige loop in Yerseke. (Foto: AV’56)

 

Share this post