Elise Mol heeft het helemaal gevonden op de steeple chase. Begin juni verbeterde ze haar eigen clubrecord bij de meisjes B (U18) op de 2000 m met meer dan een halve minuut, terwijl ze nog meisje C (U16)  is tot een tijd van 8.30.16 min. In haar eigen categorie U16 verbeterde ze ook het clubrecord, maar dan op de 1500 m steeple chase in een tijd van 5.50.49 min. Beide clubrecords zijn ook nog Zeeuwse records!

De nieuwe clubrecords van Marlies Jeremiasse bij de Vrouwen 60 in het voorjaar hebben Gisela Nijsse geinspireerd en ging op jacht naar clubrecords in diezelfde categorie. Op de 100 m verbeterde ze het record van Marlies met een tijd van onder de 20 seconden: 19.16 sec en op de Engelse Mijl zette ze het clubrecord op 7.52.44 min, beide in de Goese avondwedstrijd. Deze clubrecords zijn ook Zeeuwse records. Maar Gisela ging verder en behaalde in Vlissingen ook het clubrecord op de 3000 m in 15.38.39 min en daarna, wederom in een Goese wedstrijd, verbeterde ze het clubrecord op de 800 m met een tijd van 3.39.39 min, allemaal in de categorie Vrouwen 60. Nu hopen dat er meer masters hiermee uitgedaagd worden.

Bij de Zeeuwse kampioenschappen in Hulst werden er ook een aantal clubrecords gebroken. Marieke Riemens verbeterde bij de Vrouwen 35 haar records op kogel en discus: ze bracht het clubrecord kogelstoten op 12.54 m en bij discuswerpen werd het nieuwe record 30.26 m. Het kogelrecord is tevens een Zeeuws record. Nanette van der Veen deed praktisch het zelfde bij de Vrouwen 50: de kogel stootte ze 8.05 m en de discus wierp ze 20.83 m, beide dus de nieuwe clubrecords in haar categorie. Tot slot behaalde onze voorzitter Cees-Jan Berman ook nog 2 clubrecords op zijn onderdelen bij de Mannen 50. Op de 100 m behaalde hij een tijd van 13.25 sec en bij het verspringen sprong hij 4.58 m. Prachtige prestaties en fijn dat het Cees-Jan weer lukt om prestaties te leveren.

Dan zijn er ook nog 3 clubrecords behaald op de weg. Bij het NK in Venlo behaalde Monique Verschuure op de 10 km een tijd van 38.51 min, wat een clubrecord betekent maar ook een 3e plaats op het NK. Dit in de categorie Vrouwen 40. Bij wedstrijden in Gilze werden bij de 5 km twee clubrecords gebroken. Monique Verschuure liep de 5 km in 18.33 min, een clubrecord bij de Vrouwen 40 en Ronald Aarts liep de 5 km in 18.58 min, wat een clubrecords is bij de Mannen 60. De tijd van Ronald is tevens een Zeeuws record.

Allemaal natuurlijk van harte gefeliciteerd met de mooie prestaties en de reclame voor de club. Hopelijk is het een stimulans om de rest van het seizoen nog even op recordjacht te gaan. Bij de clubkampioenschappen hopen we de recorddiploma's uit te kunnen reiken.

Nog iets over de nieuwe baanrecords. Doordat we 2 zeer succevolle baanwedstrijden gehad hebben (Avondwedstrijd en Goes on Track) kwamen er veel goede atleten op onze baan die de nodige baanrecords verbeterden, totaal 33 stuks tot nog toe dit jaar. Hiervan zijn er 10 van atleten van AV '56: Marlies, Mariska, Monique, Gisela, Nanette en Ronald zorgden daarvoor. Van de andere baanrecords is het leuk om te vermelden dat er een oud-AV-er bij zit, nl Ron Legemaate van Ilion, die in de 80-er jaren van de vorige eeuw heel wat mooie prestaties neerzette als AV '56-atleet, vooral op technische onderdelen, nu een baanrecord op de 800 m bij de Mannen 50. Bekijk de baanrecords op de website.

Kees van den Pol