De clubrecords van de jeugd zijn al eerder op de site genoemd: de 2000 m steeple chase van Elise, de fantastische hoogtesprong van Yara, wat een record betekende voor de categorie U18, U20 en de senioren, en tenslotte ook nog de Zweedse estafette van Elise, Yara, Madelief en Yasmine.

Ook al eerder genoemd zijn de clubrecordprestaties van Marlies Jeremiasse, die in de categorie Vrouwen 60 bij de Onderlinge Oefenwedstrijd een record zette op de 100 m met 20.0 sec en op de 800 m met 3.51.8 min. Dat smaakt vast naar meer.

Verder verbeterde Marieke Riemens haar eigen clubrecord kogelstoten bij de Vrouwen 35 tot een indrukwekkende afstand van 12.36 m bij de competitie in Spijkenisse. Monique Verschuure liep in Zierikzee in de categorie Vrouwen 40 een 1500 m in de mooie tijd van 5.13.08 min, wat ook een clubrecord betekende.

Op onze avondbaanwedstrijd liet Monique zien dat ze goed in vorm is. Op de Engelse Mijl (1609 m) liep ze weer een clubrecord, evenals Mariska Tjeerdsma, Johan Karelse en Ronald Aarts. Mariska Tjeerdsma was 'even' overgekomen uit België om de Mijl in een clubrecordtijd van 5.12.68 min af te leggen, wat zeker niet haar beste prestatie is, dus dat belooft nog wat. Monique Verschuure deed het bij de Vrouwen 40 in een tijd van 5.41.30 min, Johan Karelse in de categorie Mannen 45 met een tijd van 5.00.13 min en Ronald Aarts met 5.46.33 min in de categorie Mannen 60. De prestatie van Monique is ook een Zeeuws record.

De twee genoemde clubrecords van Marlies, hierboven genoemd, waren tegelijk ook baanrecords. Eens kijken of iemand die weet te evenaren of te verbeteren. Verder waren er ook baanrecords op onze eigen avondwedstrijd, liefst 10 stuks. De tijden van de Engelse Mijl van Mariska, Monique en Ronald waren behalve clubrecord ook baanrecord op onze baan. Verder waren er baanrecords op de 100 m, 400 m en verspringen, deze waren in de categorieën Vrouwen 35 en 50 en Mannen 35 en 60. U kunt ze vinden bij de ranglijsten en dan kiezen voor baanrecords.

Tot slot nog de clubrecords bij de wegwedstrijden. Monique Verschuure sloeg hier 4 keer haar slag, allemaal in de categorie Vrouwen 40. Eerst liep ze in Tilburg de 15 km in 58.50 min, daarna liep ze eeen clubrecord op de halve marathon in Nijmegen in 1.22.27 uur en bij de Oosterscheldeloop liep ze de 10 EM in een clubrecordtijd van 1.03.33 uur. Dit alles als voorbereiding van de marathon van Rotterdam die ze dan ook in een clubrecordtijd aflegde, weer onder de 3 uur net als 4 jaar geleden: 2.57.14 u. De tijden op de halve en de hele marathon zijn tegelijk ook een Zeeuws record. Ook Hans Verhaagen verbeterde bij de marathon van Rotterdam het clubrecord met 2 minuten. Hij deed dat in de categorie Mannen 55 in een tijd ook onder de 3 uur: 2.55.20 uur. Zijn tijd is eveneens een Zeeuws record.

Het is goed om te zien dat de recordmachine weer aan de gang gezet is, dat hebben we lang moeten missen. Hopelijk stimuleert dat onze atleten tot mooie prestaties dit seizoen. Allemaal hartelijk gefeliciteerd met jullie prestaties.

De bijbehorende recorddiploma's hopen we weer bij de clubkampioenschappen uit te reiken.

Kees van den Pol